COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cazul Khashoggi: Turcia trimite în judecată 20 de saudiţi

Cazul Khashoggi: Turcia trimite în judecată 20 de saudiţi

Turcia a anunţat miercuri că a lansat urmăriri împotriva 20 de saudiţi, în urma unei anchete de peste un an cu privire la asasinarea editorialistului Jamal Khashoggi la Istabul în 2018, relatează AFP.

Biroul procurorului general din Istanbul a anunţat într-un comunicat că un act de acuzare a fost pregătit, ceea ce deschide calea unui proces, a cărui dată nu a fost încă anunţată. Autorităţile turce au emis, de asemenea, mandate internaţionale de arestare.

În acest rechizitoriu, doi apropiaţi ai prinţului moştenitor Mohammad bin Salman Al Saud (numit şi MBS) - fostul consilier Saoud al-Qahtani şi generalul Ahmed al-Asiri, fostul număr doi la serviciile de informaţii - sînt identificaţi drept cei care au comandat asaisnatul. Ei sînt acuzaţi că au ordonat o ”omucidere voită premeditată, cu intenţia de a provoca suferinţă”. În acelaşi document, alţi 18 suspecţi sînt acuzaţi de faptul că au luat parte la această crimă.


Ei riscă toţi închisoarea pe viaţă. În cadrul anchetei, poliţiştii turci au percheziţionat Consulatul Arabiei Saudite şi vehicule aparţinînd misiunii diplomatice, au examinat facturi telefonice ale anumitor suspecţi şi au cules mărturii de la peste 50 de persoane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load