COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona a fost redeschisă după patru luni

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona a fost redeschisă după patru luni

Redeschisă duminică, după patru luni, catedrala Sagrada Familia le-a primit, într-o primă fază, pe cadrele medicale care au fost în prima linie a luptei cu coronavirusul, anunță Reuters.

După ce arhiepiscopul Barcelonei, Juan Jose Omella, i-a condus pe cei din sistemul medical în biserică, aceștia au făcut fotografii și au ascultat ghiduri audio.

Catedrala proiectată de arhitectul Antoni Gaudi a fost închisă acum aproape patru luni, iar pentru următoarele două weekenduri, basilica va fi deschisă doar pentru lucrătorii din domeniul sănătății, pentru poliție și pentru ONG-uri.


Scopul acestei acțiuni este recunoașterea și omagierea locuitorilor din Barcelona, “în special a celor care au fost în prima linie, care luptă și lucrează pentru a preveni COVID-19”, se arată într-o declarație de pe site-ul catedralei.

“Este pentru prima dată când am fost și pentru mine reprezintă un cadou, un cadou pentru efortul și orele pe care le-am depus în ultimele luni, așa că sunt recunoscătoare”, a spus Virginia Martinez, medic în orașul Terrassa.

“Este o recunoaștere a muncii noastre și ce este mai bine decât vizitarea unui monument ca acesta?”, a adăugat aceasta.

În a doua etapă se va permite accesul gratuit al locuitorilor Barcelonei, iar abia într-o a treia etapă vor avea acces și turiștii.

Început în 1882, Sagrada Familia este a șasea cea mai vizitată atracție turistică din lume, potrivit TripAdvisor.

Spania a înregistrat 205.545 de cazuri de coronavirus și 28.385 de decese, conform datelor ministerului sănătății, ceea ce o face una dintre țările cele mai afectate din Europa.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load