COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Catastrofă aviatică la Moscova, alegerile din Istanbul au fost anulate, iar Iranul va relua unele activităţi nucleare

Catastrofă aviatică la Moscova, alegerile din Istanbul au fost anulate, iar Iranul va relua unele activităţi nucleare

Un grav accident aviatic la Moscova a făcut 41 de morți

Cel puțin 41 de oameni au murit după ce un avion al companiei Aeroflot a luat foc la aterizare, după ce a revenit pe aeroportul Sheremetievo, din Moscova, la scurt timp de la decolare. Imaginile dramatice surprinse pe pistă arată cum pasagerii au părăsit aeronava pe rampele de evacuare, îngroziți de flăcările care au cuprins aeronava.

Supraviețuitorii accidentului aviatic din Rusia spun că avionul ar fi fost lovit de un fulger, la scurt timp după decolare, însă compania națională Aeroflot spune că aeronava s-a întors pe cel mai mare aeroport din Moscova din cauza unei defecțiuni tehnice.

Printre cei decedați se numără și doi copii. La bordul avionului se aflau 73 de pasageri și 5 membri ai echipajului. Informațiile inițiale sugerau că avionul aterizase în flăcări, însă agenția de presă rusă Interfax anunță că aeronava a luat foc din cauza aterizării dificile.


Avionul, un Suhoi Superjet 100, a aterizat cu rezervoarele de combustibil pline pentru că piloții au pierdut contactul cu turnul de control și au decis că este prea periculos să survoleze aeroportul pentru a consuma combustibil. Pentru că a aterizat cu rezervoarele pline, avionul s-a aprins ca o torță atunci cînd a lovit pista.

„Sînt 37 de supraviețuitori: 33 de pasageri și patru membri ai echipajului”, a anunțat un oficial din ancheta care investigează cauzele producerii accidentului aviatic din Moscova.

Un martor spune că este „un miracol” că au reușit să supraviețuiască oameni.

Alegerile din Istanbul, anulate

Alegerile locale din Istanbul vor fi reluate după ce Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a invalidat luni rezultatele la solicitarea partidului lui Recep Tayyip Erdogan.

„Alegerile de la Istanbul vor fi reluate”, şi-a exprimat satisfacţia pe Twitter reprezentantul Partidului justiţiei şi dezvoltării (AKP) pe lîngă YSK, Recep Ozel.

Decizia a fost luată după ce pe 16 aprilie, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP, care a pierdut alegerile în capitală pentru prima dată după 20 de ani, a înaintat o „contestaţie extraordinară” invocînd „nereguli” în votul de pe 31 martie.

Iranul va relua unele activităţi nucleare

Iranul va reporni unele părţi ale programului său nuclear, în replică la retragerea SUA din Acordul atomic, însă regimul de la Teheran nu intenţionează să renunţe complet la această înţelegere, informează site-ul de ştiri Ynet, citînd agenţia iraniană de ştiri IRIB.

Potrivit unei surse apropiate comisiei oficiale care se ocupă cu gestionarea Acordului nuclear, preşedintele iranian Hassan Rouhani va anunţat că Teheranul va reduce unele din angajamentele sale "minore şi generale" incluse în acord.

Anunţul preşedintelui de la Teheran urmînd să fie făcut pe data de 8 mai, la exact un an după ce Donald Trump, liderul de la Casa Albă, a transmis că SUA se retrag din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015.

Ulterior, Administraţia Trump a început să reimpună sancţiuni împotriva Iranului, inclusiv asupra exporturilor de petrol, un sector cheie al economiei iraniene.

Popularitatea preşedintelui Donald Trump a depăşit, în premieră, cota de 45%

Cota de popularitate a preşedintelui Donald Trump a depăşit 45%, potrivit unui sondaj realizat de institutul Gallup, o premieră de la sosirea politicianului republican la Casa Albă pe 20 ianuarie 2017, transmite marţi AFP.

Conform celor mai recente cifre publicate de Gallup, 46% din americani susţin acţiunea preşedintelui SUA, faţă de 50%, care o dezaprobă.

Aceste cifre apar după publicarea unei serii de indicatori economici buni, precum şi a raportului procurorului special Robert Mueller, ale cărui concluzii nu au confirmat existenţa unei complicităţi între echipa de campanie a lui Donald Trump şi autorităţile ruse în alegerile prezidenţiale din 2016.

Sondajul a fost realizat în perioada 17 - 30 aprilie, înainte de ultimele dezvăluiri despre scrisoarea adresată de Robert Mueller ministrului justiţiei Bill Barr, care exprima nemulţumirea faţă de modul în care acesta a rezumat ancheta sa.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load