Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Castele europene în ruină, reconstruite virtual (FOTO)

12 apr. 2020,, 00:00   Externe
4450 0

Compania Budget Direct, ce a realizat si reconstructiile virtuale ale celor 7 Minuni ale Lumii Antice, revine cu un nou proiect prin care “reface” virtual 7 castele europene in ruina si demonstreaza cum ar fi aratat proaspat construite.

Castelul Samobor - Croatia

Ruina se afla la 10 minute distanta de oras si e foarte accesibila turistilor. O parte semnificativa a castelului care a mai ramas in picioare, inclusiv capela Sf. Ana, apartine unor modificari din secolul 16, desi castelul a fost construit initial la jumatatea secolului 13, scrie digi.world.tv.

Castelul Gaillard, Franta

In ciuda marimii impresionante, Gaillard a fost ridicat foarte repede, in perioada 1196 - 1198, sub indrumarea lui Richard Inima de Leu impotriva regelui Filip al II-lea al Frantei. Castelul a fost abandonat in secolul 16 si demolat de regele Henry al IV-lea al Frantei, insa cateva elemente exterioare au ramas si pot fi admirate si astazi.

Castelul Dunnottar, Scotia


Fortareata Dunnottar a fost construita pe o mica insula pe coasta de est a Scotiei si a fost centrul unor conflicte importante din istoria tarii, inclusiv asediul lui William Wallace din 1297, cand a recapatat controlul castelului de la englezi.

Castelul Menlo, Irlanda

Castelul a fost distrus in 1910 intr-un incendiu si iedera ce a salvat viata unor servitori in acea seara poate fi vazuta si astazi acoperind ruina. Nu se stie exact cand a fost construit castelul de catre familia Blake, insa a fost mai degraba o locuinta decat un centru militar, si pare si acum ca scos din povesti.

Castelul Olsztyn, Polonia

Construit pe un deal abrupt, castelul a fost construit in jurul anului 1306 si extins in perioada 1349-1359 de catre Cazimir al III-lea al Poloniei. In secolul 16, a fost renovat in stilul renascentist.

Castelul Spiš, Slovacia

Castelul acopera 4 hectare si e unul dintre cele mai mari complexe regale din lume. In trecut, avea rolul unei fortarete de granita pentru Regatul Ungar feudal. De atunci, asezarea a fost detinuta de mai multe tari, familii regale si dinastii. Azi face parte din patrimoniul UNESCO.

Cetatea Poenari, Romania

Legendara Cetate Poenari a fascinat mii de turisti cu detaliile ce s-au conservat de-a lungul secolelor. La un moment dat, a fost resedinta secundara a Voievodului Vlad Tepes, ce a facut-o cunoscuta la nivel mondial. Pentru a ajunge la ruina, turistii trebuie sa urce celebrele 1.480 de trepte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?