COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care va fi țara care va triumfa într-o epocă postpandemică

Care va fi țara care va triumfa într-o epocă postpandemică

Forța Germaniei demonstrează că, cel mai probabil, o mare parte a economiei va răzbate prin lumea de după pandemie, relatează zf.ro cu referire la The New York Times.

În opinia jurnaliștilor, și Rusia va reuși să evite șocuri grave.

Astfel, publicația menționează că coronavirusul accelerează un sindrom al economiilor naționale datorat crizei financiare mondiale din anul 2008. Mai multe țări au sporit volumul datoriei publice în vederea asigurării unei creșteri economice.


Care ar fi țările care ar înflori în acest peisaj economic în schimbare? În pofida dominanței lor de ordin tehnologic, Statele Unite se confruntă cu prea multe datorii, iar guvernul lor au fost în general criticate pentru proasta gestionare a pandemiei. Analiștii consideră că impactul pandemiei asupra economiilor acestor state va fi foarte grav.

Vietnamul pare promițător – o forță exportatoare în ascensiune, cu un guvern care a oprit virusul din fașă. Rusia are și ea o economie îndoielnică din cauză că președintele Vladimir Putin a încercat ani de zile să-și izoleze țara în fața presiunilor financiare – un demers defensiv care se va dovedi tot mai valoros într-o lume aflată în rapidă globalizare, se arată în material.

Dar se pare că marele cîștigător va fi Germania, notează iz.ru.

„Riposta sa în fața pandemiei i-a scos în evidență niște forțe de care dispunea și anterior: un guvern eficient, datorii reduse, reputația excelenței la nivel industrial și o sporită capacitate de a crea companii tehnologice autohtone într-o lume dominată de giganți americani și chinezi ai internetului”, se menționează în articol.

Jurnaliștii au specificat că Germania a intrat în pandemie cu un excedent bugetar guvernamental, reușind să sprijine economia sa chiar și în condițiile de carantină.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load