TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Care sînt cele mai periculoase ţări pentru călătorii în 2020

Care sînt cele mai periculoase ţări pentru călătorii în 2020

Danemarca, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Luxemburg, Elveţia şi Slovenia sînt cele mai sigure locuri pentru călătorii în 2020, potrivit unei hărţi a riscurilor, aflată la a 11-a ediţie, întocmită de compania de asigurări International SOS, informează CNN.


Harta este realizată pe baza potenţialelor riscuri cu care se pot confrunta turiştii, precum boli infecţioase şi violenţe politice.


Harta este realizată în cinci culori, care reprezintă nivelul de siguranţă, de la "insignifiant" la "extrem".


În ceea ce priveşte predicţiile pentru 2020, cele mai sigure ţări pentru călătorii sînt concentrate în emisfera nordică.


Pe de altă parte, cele mai periculoase sînt răspîndite la nivel global, iar printre acestea se numără Afganistan, Republica Centrafricană, Somalia şi Siria, scrie Mediafax.


Unele ţări au punctaje mixte, de exemplu, unele zone din Columbia şi Mexic sînt considerate a fi de risc mediu, altele, de risc înalt.


În ceea ce priveşte Romînia, aceasta prezintă un risc scăzut pentru turişti.


Un purtător de cuvînt al International SOS a declarat pentru CNN că această hartă este realizată pe baza evaluărilor furnizate de clienţi.


Marea Britanie, SUA, Canada, Australia şi mare parte din Europa sînt listate ca fiind cu risc scăzut. Mare parte din Africa este considerată cu risc ridicat.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load