Care este una dintre principalele caracteristici ale serviciilor de informații americane și britanice?

Care este una dintre principalele caracteristici ale serviciilor de informații americane și britanice?

A face o evaluare subiectivă la dorința autorităților - este una dintre principalele caracteristici ale serviciilor de informații americane și britanice.


Această opinie a fost exprimată de analistul militar-politic israelian, Jacob Kedmi, în cadrul emisiunii "Dreptul de a ști!" pe canalul TVC, transmite Noi.md.


El a remarcat faptul că după aventura irakiană, cînd mai mult sau mai puțin totul a devenit cunoscut, cînd totul se cerceta și s-au adresat conducerii serviciilor speciale americane, serviciilor de informații cu întrebarea: "De ce ați dat astfel de evaluări?", ei au răspuns foarte simplu: ”Am vrut să le ajustăm după dorințele autorităților". "Aceasta este una dintre principalele caracteristici profesionale ale serviciilor speciale de informații americane și britanice", a spus analistul israelian.


"Spre deosebire de ceea ce li se cere, ei își ajustează în mod subconștient sau conștient evaluările în dependență de ceea ce cer șefii. Același lucru se întîmplă în interiorul serviciilor speciale americane atunci cînd vine vorba, în cadru CIA, despre Rusia. Cînd un ofițer încearcă să pună la îndoială o concluzie, el tace, pentru că va fi nimicit, acest lucru îi va afecta cariera. Și de aceea, în întreaga istorie postbelică pînă la formarea CIA și după formarea CIA, evaluarea SUA în privința Uniunii Sovietice sau a Rusiei nu a fost niciodată confirmată. Toate evaluările lor au fost greșite. Dar ei continuă să lucreze în acest fel", a spus Jacob Kedmi.


În opinia sa, unul dintre motive ar fi lipsa de înțelegere și necunoaștere a Rusiei sau a Uniunii Sovietice, sau, în general, a ceea ce se întîmplă în lume și încercarea de a adapta acest lucru la modul de gîndire american.


"În plus, acesta este cel mai rău lucru care poate exista în misiuni de recunoaștere – de a vă adapta evaluarea la direcțiile, dorințele, la ceea ce conducerea așteaptă de la dvs., deoarece acesta este scopul conducerii. Și, prin urmare, toate evaluările lor, care nu sînt confirmate prin fapte, atunci cînd spun că așa crede comunitatea de recunoaștere din SUA sau Marea Britanie, ar trebui puse sub un mare semn de întrebare, iar cel mai greșit va fi să accepăm acest lucru ca pe un adevăr", a subliniat analistul politic-militar israelian.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load