COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care este starea premierului britanic, aflat a doua zi la terapie intensivă

Care este starea premierului britanic, aflat a doua zi la terapie intensivă

Premierul britanic Boris Johnson a început miercuri a doua sa zi de terapie intensivă, unde se luptă cu noul coronavirus care a contaminat peste 55.000 de persoane în ţara sa şi a făcut aproape 6.200 de morţi printre compatrioţii săi, informează Agerpres.

Şeful diplomaţiei britanice, Dominic Raab, desemnat să îl înlocuiască pe Johnson, a recunoscut că a fost şocat cînd a aflat de spitalizarea liderului de 55 de ani.

„Nu este doar şeful nostru, este şi un coleg şi un prieten. Este un luptător care va învinge", a spus Raab într-o conferinţă de presă.

Internat duminică la Spitalul St. Thomas din Londra, Boris Johnson primeşte un tratament standard cu oxigen şi respiră fără nicio asistenţă.


„Nu a avut nevoie de ventilare mecanică sau de ajutor respirator noninvaziv”, a explicat marţi purtătorul său de cuvînt.

Premierul britanic este într-o stare „stabilă” şi „are moralul bun”, a dat asigurări purtătorul de cuvînt.

Autorităţile britanice apreciază că Regatul Unit se va confrunta cu vîrful pandemiei în următoarele zile. Dominic Raab va avea responsabilitatea de a lua o eventuală decizie de prelungire a măsurilor de izolare, cu consecinţe economice şi sociale foarte dureroase, notează AFP.

Marea Britanie a înregistrat marţi 786 de noi decese în 24 de ore, un nou record pentru această ţară.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load