TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Care este motivul nemulțumirilor Naftogaz în acordul cu Gazprom

Care este motivul nemulțumirilor Naftogaz în acordul cu Gazprom

Naftogaz nu este entuziasmat de includerea companiei în acordurile cu Gazprom privind tranzitul gazelor rusești, acesta fiind un element de compromis din partea Ucrainei, a declarat managerul Naftogaz Andrey Kobolev la o conferință de presă la Kiev.

După cum a explicat Kobolev, „din punct de vedere al legislației și reglementărilor care influenţează sau reglementează direct piața gazelor naturale”, legile ucrainene nu se conformează deocamdată cu cele europene. Potrivit acestuia, „Gazprom”, cunoscînd această situație, nu era pregătit să-și asume riscurile „legislației ucrainene ineficiente”, din cauza căreia Naftogaz, care a acționat ca un tampon între compania rusă și Ucraina, și-a asumat aceste riscuri.


În seara zilei de 30 decembrie, Rusia și Ucraina au semnat un pachet de acorduri pentru continuarea tranzitului de gaze prin Ucraina, inclusiv un contract de tranzit pe cinci ani. Pentru primul an, este planificată pomparea a 65 de miliarde de metri cubi de combustibil și cîte 40 de miliarde, în fiecare patru ani următori.

Miercuri, Kobolev a declarat că s-a finalizat separarea operatorului sistemului de transport al gazelor din Ucraina.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load