COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care este cel mai simplu mod de a identifica coronavirusul

Care este cel mai simplu mod de a identifica coronavirusul

Un medic din Wuhan, considerat punctul de plecare a coronavirusului, avertizează asupra pericolului virusului ucigaș.

„Dacă îți curge nasul și ai secreții galben verzui nu înseamnă că ești infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoacă un tip de pneumonie cu tuse uscată fără nas curgător. Acesta este cel mai simplu mod de a identifica infecția. Vă rugăm să informați și prietenii dvs. Cu cît mai multe cunoștințe veți avea despre această boală, cu atît mai bine veți ști cum s-o preveniți”, a declarat medicul, potrivit avantaje.ro.

Virusul COVID-19 nu este rezistent la căldură și va fi ucis la o temperatură de 26-27 de grade Celsius. În consecință, trebuie să bem apă fierbinte.

Virusul poate fi filtrat de o mască normală. Cînd apare pe suprafață metalică, acesta rezistă circa 12 ore. Virusul rămîne activ 6-12 ore pe țesătură.

COVID este „ucis” de detergent și dezinfectant.


Cum ne putem proteja? Trebuie să ne spălăm frecvent pe mîini. Virusul poate trăi pe mîini 5-10 minute, timp în care poate fi transmis mai departe!

În afara spălatului de mîini, puteți face gargară cu o substanță specială de la farmacie, pentru a elimina la minimum germenii în timp ce se află în gît, înainte să ajungă în plămîni!

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load