COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Carantina în Italia, prelungită

Carantina în Italia, prelungită

Carantina în Italia va fi prelungită pînă în data de 3 mai. Din 14 aprilie, însă, își vor putea relua activitatea fabrici din mai multe sectoare și mai multe magazine cum sînt, de exemplu, librăriile și magazinele pentru nou-născuți.

Numai că aceste firme trebuie să aibă o strategie pentru a nu permite virusului să circule din nou: să garanteze distanța între clienți și să-și protejeze angajații, scrie digi24.

Premierul Giuseppe Conte a anunțat vineri seara într-o conferință de presă prelungirea acestei carantine și a precizat că Italia nu poate acum să-și pornească toate motoarele, dar dacă pînă în 3 mai experții vor spune că riscurile sînt mai mici, aceste restricții vor fi reevaluate. După 3 mai, ne putem aștepta la o relaxare a măsurilor, la faza a doua, cînd experții vor crea un protocol pe care publicul trebuie să îl respecte. Însă tot nu ne vom putea întoarce la obiceiurile de altădată - este ceea ce a transmis premierul italian.


În Italia, asistăm în continuare la un bilanț care scade, dar riscurile rămîn foarte mari. Situația diferă de la o regiune la alta. În Lombardia sînt oscilări de la o zi la alta. Acum nu Bergamo are cel mai mare număr de cazuri, ci Milano. Din acest motiv, autoritățile le cer locuitorilor să rămînă în continuare în case și să poarte mască atunci cînd sînt nevoiți să iasă. Ca peste, tot sînt și persoane care nu respectă carantina. În 24 de ore forțele de ordine au dat zece mii de amenzi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load