TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Capsula spațială Dragon, lansată cu succes spre ISS

Capsula spațială Dragon, lansată cu succes spre ISS

Capsula spaţială de aprovizionare Dragon a companiei SpaceX a fost lansată cu succes, joi, către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au anunţat producătorul privat american şi NASA, citaţi de DPA şi Xinhua.

Capsula spaţială, încărcată cu 2.200 de kilograme de provizii, a fost lansată de la baza Cape Canaveral din Florida, joi, la ora 18:01 (22:01 GMT), relatează Agerpres. Lansarea capsulei a fost prevăzută iniţial pentru miercuri la aceeaşi oră, însă a fost amînată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.


Capsula, aflată la al treilea zbor în spaţiu, transportă pe staţia orbitală o încărcătură alcătuită din alimente destinate astronauţilor şi echipamente necesare pentru efectuarea a circa 250 de experimente ştiinţifice la bordul ISS.

Membrii echipajului ISS vor folosi braţul robotic de 17,6 metri al staţiei pentru a captura capsula Dragon care va fi ataşată sîmbătă de laboratorul orbital, potrivit SpaceX.

Nava spaţială reutilizabilă va sta aproximativ o lună ataşată de ISS şi apoi va reveni pe Pămînt. Aceasta este cea de a 18-a misiune de aprovizionare pentru ISS realizată de SpaceX.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load