Canionul despre care se spune că este cel mai frumos din Europa (FOTO)

Canionul despre care se spune că este cel mai frumos din Europa (FOTO)

Cheile Verdon sînt situate în sud-estul Franței, între Alpes-de-Haute-Provence și Var. Despre acest canion se spune că este cel mai frumos din Europa, fiind adesea comparat cu Marele Canion din Statele Unite ale Americii.

Cheile sînt formate de rîul Verdon, numit după culoarea turcoaz-verde, una dintre cele mai distinctive caracteristici ale canionului. Cea mai impresionantă parte se află între orașele Castellane și Moustiers-Sainte-Marie, unde rîul a creat un defileu cu o adîncime de 700 de metri. Verdon Gorge are o lungime de 25 de kilometri și este extrem de vizitat, fiind foarte aproape de Riviera Franceză, o zonă renumită în întreaga lume pentru frumusețea sa. Zidurile de calcar, care sînt de cîteva sute de metri înălțime, atrag mulți alpiniști. Există peste 1.500 de trasee diferite de drumeții în jurul defileului.

Canionul a fost explorat de abia la începutul secolului al XX-lea. Armand Janet a pornit în 1896 într-o expediție a defileului cu ajutorul unei bărci, dar a renunțat după cîțiva km din cauza curenților violenți ai rîului. În august 1905, speologul Edouard Alfred Martel a efectuat prima explorare completă a cheilor printr-o expediție care a durat 3 zile. Cei care ajung în acest loc mirific mai pot vizita lacul Sainte-Croix, creat artificial, şi punctul de observaţie panoramic Rancoumas, din apropierea Podului Tusset, pentru cei cărora le plac drumeţiile.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load