Cancelarul Austriei: Pacea în Europa depinde de relațiile cu Rusia

Cancelarul Austriei: Pacea în Europa depinde de relațiile cu Rusia

Austria este îngrijorată de nivelul ridicat al relațiilor tensionate dintre Est și Vest, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurtz.


Kurtz a menționat că Viena dorește să ajute la găsirea unei soluții pașnice pentru criza din Ucraina și în jurul acesteia, prin îndeplinirea Acordurilor de la Minsk.


Pacea pe termen lung pe Continentul European este posibilă numai cu Rusia, a spus cancelarul austriac Sebastian Kurtz într-un interviu acordat "Interfax", în ajunul vizitei sale la Moscova.


Potrivit acestuia, Austria este foarte îngrijorată de nivelul ridicat al tensiunilor în relațiile dintre Est și Vest. Kurtz a subliniat că țara se va strădui să "promoveze un dialog deschis și constructiv".


Cancelarul a adăugat că pe parcursul întrevederii cu președintele rus Vladimir Putin intenționează să discute relațiile dintre Rusia și UE, conflictul din Ucraina și situația din Siria. Kurtz și-a exprimat convingerea că "o pace pe termen lung în Europa este posibilă numai cu Rusia, și nu împotriva Rusiei".


El a adăugat că Viena dorește să ajute la găsirea unei soluții pașnice pentru criza din Ucraina și în jurul acesteia prin îndeplinirea Acordurilor de la Minsk. Potrivit lui Kurtz, dacă în Austria se va vedea că se înregistrează progrese semnificative în această chestiune, vor fi luate în considerare posibilitățile de anulare a anumitor sancțiuni.


Conflictul armat din estul Ucrainei a început în aprilie 2014. Acțiuni militare se desfășoară între Forțele Armate ale Ucrainei și militanții pro-ruși, care controlează o parte din regiunile Donețk și Lugansk.


Sancțiunile economice împotriva Rusiei au fost introduse de Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană și alte țări, în primăvara anului 2014, după anexarea Crimeei și izbucnirea ostilităților în Donbas. Pachetele de sancțiuni au fost extinse de mai multe ori, devenind mai dure.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load