Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Cancelarul Austriei: Pace în Europa poate fi numai cu Rusia

17 ian. 2018,, 18:50   Externe
2420 1

Cancelarul Austriei Sebastian Kurz a declarat într-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Zeitung că consideră oportună scoaterea treptată a sancțiunilor împotriva Rusiei, în cazul progresului, înregistrat în procesul de la Minsk.

"Uniunea Europeană trebuie să insiste asupra progresului în conflictul ucrainean, în ce privește realizarea acordurilor de la Minsk. În cazul în care vor fi înregistrate progrese, e de dorit ca să fie anulate, pas cu pas, sancțiunile, astfel încît, așa cum a sugerat Frank-Walter Steinmeier la vremea lui, în calitate de șef al Ministerului Afacerilor Externe, să creeze stimulente pentru progresele ulterioare", îl citează pe Kurz TASS.

Potrivit spuselor lui, pe termen lung "pace în Europa nu poate fi decît cu Rusia" ca partener, nu ca oponent.

Anterior, ministrul german de Externe Sigmar Gabriel a propus retragerea treptată a sancțiunilor europene împotriva Rusiei.

Potrivit diplomatului, astfel de măsuri pot fi luate în cazul în care partea rusă va contribui la un armistițiu pe termen lung în estul Ucrainei.


La sfîrșitul lunii decembrie 2017, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus despre starea acordurilor de la Minsk că sînt una dintre dezamăgirile anului 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?