Căile ferate din Olanda acordă zeci de milioane de euro victimelor Holocaustului

Căile ferate din Olanda acordă zeci de milioane de euro victimelor Holocaustului

Compania olandeză a căilor ferate a anunţat miercuri că va acorda mai multe zeci de milioane de euro pentru despăgubirea evreilor deportaţi către taberele de concentrare naziste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, relatează AFP.


Aceste indemnizaţii privesc supravieţuitorii şi rudele celor care au decedat, a indicat societatea naţională Nederlandse Spoorwegen (NS).


''Se estimează că mai multe mii de persoane au dreptul la despăgubiri, inclusiv circa 500 de supravieţuitori'', a declarat NS într-un comunicat. Compania ''va aloca mai multe zeci de milioane de euro'' pentru aceste indemnizaţii în anii următori.


NS a anunţat în noiembrie 2018 că le va acorda despăgubiri rudelor evreilor deportaţi şi a înfiinţat o comisie pentru stabilirea sumelor.


Întreprinderea, care consideră această perioadă din istoria sa drept ''o pagină neagră'', a prezentat oficial scuze în 2005 pentru actele sale comise în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar nici o despăgubire nu a fost acordată pînă în prezent.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load