COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bundeswehrul a adus scuze de rigoare pentru postarea unei imagini a uniformei naziste

Bundeswehrul a adus scuze de rigoare pentru postarea unei imagini a uniformei naziste

Armata germană și-a cerut miercuri scuze pentru că a postat cu o zi mai devreme o fotografie cu o uniformă nazistă, decorată cu o cruce de fier și svastici, potrivit Hotnews.

Bundeswehr a prezentat uniforma în cadrul unui reportaj fotografic despre influența militară asupra modei.

Bundeswehr a postat marți pe contul său oficial de Instagram o fotografie cu o uniformă a armatei regimului nazist, pe care sînt vizibile svasticile și crucile de fier din epoca nazistă. Pe fotografie era adăugat ”Retro” și comentariul: ”Moda este de asemenea un aspect. Pînă astăzi există elemente ale stilului militar în modă”.


Uniforma se află la Muzeul de Istorie Militară din Dresda, se mai arăta în comentariul armatei germane.

Armata a șters postarea și și-a cerut scuze Postarea a fost reperată de către cotidianul Bild, înainte ca aceasta să fie ștearsă de pe cont.

Armata și Ministerul Apărării și-au cerut scuze miercuri pentru ”această greșeală inacceptabilă”. Potrivit acestora, fotografia a fost publicată din greșeală în cadrul unui reportaj fotografic despre ”influența militară asupra modei”.

”Extremismul în toate formele este absolut interzis în Bundeswehr”, au asigurat armata și ministerul într-un mesaj comun pe Instagram, Facebook și Twitter. Bundeswehr a fost creat în 1955, rupîndu-se de Wehrmacht, armata nazistă între 1935 și 1945.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load