TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bulgaria, gata să trimită trupe cu militari la granița cu Grecia

Bulgaria, gata să trimită trupe cu militari la granița cu Grecia

Bulgaria întărește măsurile de securitate la frontiera cu Grecia, din cauza pericolului migranților ilegali. Premierul Boiko Borisov a declarat că, în caz de necesitate, 3000 de militari bulgari sînt pregătiți să intervină în sprijinul trupelor ministerului de interne.

Guvernul de la Sofia a decis să monteze mai multe camere cu termoviziune şi să sporească efectivul poliţiştilor şi al jandarmilor la frontiera de sud, în contextul ultimilor ciocniri violente dintre poliţia greacă şi refugiaţi.

Menţionăm că mai mulţi imigranţi ilegali au încercat săptămîna trecută să forţeze trecerea graniţei dintre Grecia şi Macedonia de Nord ca să ajungă în ţările din centrul şi vestul Europei. Poliţia greacă a folosit gaze lacrimogene ca să disperseze cîteva sute de oameni.

Peste 70.000 de imigranţi, cei mai mulţi din Siria, Irak şi Afganistan, se află în Grecia din 2016, cînd celelalte ţări balcanice şi-au închis frontierele în calea lor. Autorităţile şi chiar reprezentanţi ai ONU au încercat să-i convingă că frontierele vor rămîne închise.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load