COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bulgaria, dispusă să faciliteze intrarea turiștilor în țară

Bulgaria, dispusă să faciliteze intrarea turiștilor în țară

Bulgaria mizează pe revenirea turiștilor ruși în sezonul de vară din acest an și preconizează să faciliteze cerințele pentru obținerea vizelor, relatează ATOP.

Potrivit ria.ru, vicepremierul și ministrul Turismului al Bulgariei, Mariana Nikolova, a menționat că Rusia este una dintre cele mai importante piețe pentru turismul rusesc, de acea autoritățile sînt dispuse să depună toate eforturile pentru asigurarea unor condiții de confort pentru oaspeți și operatorii de turism.

„Există reguli și directive care restricționează deplasările cetățenilor ruși. Mai multe țări au dat dovadă de flexibilitate, aplicînd practica eliberării vizelor cetățenilor FR chiar pe aeroport. Împreună cu MAE trebuie să facem tot posibilul pentru a facilita condițiile de eliberare a vizelor pentru turiștii ruși”, a comentat Nikolova.


Pe lîngă aceasta operatorii de turism pot depune cereri pentru subvenționarea curselor charter spre stațiunile din Bulgaria. Pentru fiecare turist Bulgaria achită 35 de euro. Pentru subvenționarea programelor private Guvernul a alocat peste 28 de milioane de euro.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load