Broaşte ţestoase, găsite în valizele cîtorva pasageri

Broaşte ţestoase, găsite în valizele cîtorva pasageri

Poliția din Filipine a confiscat peste 1.500 de broaște țestoase vii, acoperite cu bandă adezivă. Descoperirea a fost făcută în patru bagaje, pe aeroportul din Manila, scrie BBC News.


Cel mai probabil, țestoasele urmau să fie vîndute pe piața neagră, pentru cel puțin 86.000 de dolari. Polițiștii cred că bagajele au fost abandonate în aeroport după ce persoana care le transporta s-ar fi speriat cînd a aflat pedepsele dure pe care le risca pentru transportul ilegal de animale sălbatice.


Sancțiunile în asemenea cazuri sînt de doi ani de închisoare și plata unei amenzi de 200.000 de pesos, adică aproape 4.000 de dolari.


Printre cele 1.529 de țestoase din mai multe specii se numără inclusiv exemplare din specia Sulcata, care se află pe lista animalelor pe cale de dispariție.


Țestoasele din bagaje au fost abandonate de un cetățean filipinez, care urma să zboare din Manila spre Hong Kong. Animalele au fost predate Unității de Monitorizare a Traficului de Animale Sălbatice.


În Asia, țestoasele sînt ținute adeseori drept animale exotice de companie, însă sînt folosite și în medicina tradițională sau servite drept delicatese în unele restaurante. Carnea de țestoasă este considerată ca avînd proprietăți afrodisiace, în timp ce oasele sînt folosite, sub formă de pudră, la prepararea unor medicamente.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load