Britanicii au început să îşi angajeze poliţişti privaţi pentru a se apăra de atacuri

Britanicii au început să îşi angajeze poliţişti privaţi pentru a se apăra de atacuri

Speriați de numărul mare al atacurilor violente de pe străzile Londrei, mulţi locuitori din capitala Marii Britanii încearcă să rezolve pe cont propriu problema siguranţei.


Oamenii apelează la companii de securitate private, care să le protejeze străzile şi locuinţele. Se întîmplă, ce-i drept, în cele mai bogate cartiere ale oraşului, care acum sînt patrulate de angajaţi ai forţelor de poliţie private.


“Epidemia” de atacuri cu arma albe din ultimele luni şi numărul tot mai mic al poliţiştilor care să preîntîmpine astfel de incidente a dat naştere unei forţe private de poliţie. Se cheamă My Local Bobby, nume care vine de la porecla data de britanici poliţiştilor.


Angajaţii sînt ofiţeri veterani de poliţie, care au ieşit la pensie de la Scotland Yard. Au dreptul de a reţine un suspect pînă la sosirea poliţiei.


Locuitorii îi pot apela la o linie telefonică specială, pentru o taxă lunară echivalentă cu 130 de dolari. Viteza de intervenţie este de cel mult 9 minute, iar clientul poate verifica pe GPS distanţa la care se afla poliţistul.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load