COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Boris Johnson va pleca din funcție doar într-un singur caz (VIDEO)

Boris Johnson va pleca din funcție doar într-un singur caz (VIDEO)

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, va pleca din funcție doar dacă va fi demis de regina Elizabeta a II. Declarația a fost făcută de persoane din anturajul liderului de pe Downing Street pentru publicaţia The Sunday Times.

Potrivit lor, Johnson nu va renunța la fotoliul de premier nici dacă va fi demonstrat că a încălcat legea cînd a suspendat parlamentul de la Londra sau dacă UE va refuza condițiile impuse pentru ieșirea din blocul comunitar. Mai mult, acesta nu intenţionează să plece nici dacă Parlamentul îi va acorda vot de neîncredere.

De asemenea, surse din cadrul parlamentului Regatului Unit au declarat pentru presă că deputații se gîndesc să-l înlocuiască pe Boris Johnson cu președintele Camerei Comunelor, John Bercow.


Astăzi, premierul britanic va întreprinde o nouă tentativă de a negocia un acord privind Brexitul cu liderii UE. Șansele de a ajunge la o înțelegere sunt mici, iar data limită cînd Marea Britanie trebuie să părăsească blocul comunitar, 31 octombrie, s-ar putea să fie amînată pînă în luna ianuarie a anului viitor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load