COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Boris Johnson compară lupta împotriva pandemiei cu Al Doilea Război Mondial

Boris Johnson compară lupta împotriva pandemiei cu Al Doilea Război Mondial

Premierul britanic Boris Johnson a comparat „noua luptă” împotriva pandemiei de coronavirus cu Al Doilea Război Mondial, într-o scrisoare adresată veteranilor și publicată vineri, în ziua aniversară a capitulării Germaniei naziste.

„În acest moment aniversar, sîntem angajaţi într-o nouă luptă împotriva coronavirusului care necesită acelaşi spirit de efort naţional pe care l-aţi întruchipat în urmă cu 75 de ani”, le-a scris Boris Johnson foştilor combatanţi.

Din cauza măsurilor de distanţare luate pentru a lupta împotriva pandemiei, „nu vă putem aduce un omagiu cu parade şi sărbători de stradă cum am făcut în trecut, cei apropiaţi riscă să nu vă mai poată vizita”, a subliniat liderul conservator, potrivit digi24.ro.

„Permiteţi-ne însă, dragi compatrioţi, să fim primii care vă transmitem recunoştinţa, mulţumirile noastre de inimă şi jurămîntul nostru solemn: ne vom aminti mereu de voi”, a mai scris premierul Boris Johnson.


Regina Elisabeta a II-a va avea un discurs la ora 21:00

În Marea Britanie, festivităţile vor începe la ora locală 11:00 (10.00 GMT) printr-un moment de reculegere şi două minute de tăcere.

Regina Elisabeta a II-a li se va adresa britanicilor într-un discurs înregistrat care va fi difuzat de BBC la orele 21:00 (20.00 GMT), ora la care tatăl său, regele George al VI-lea, a vorbit la radio în 1945.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load