Boris Johnson: După Brexit, ar trebui construit un pod între UE şi Marea Britanie

Boris Johnson: După Brexit, ar trebui construit un pod între UE şi Marea Britanie

Boris Johnson, ministrul de externe al Marii Britanii, a declarat vineri că ar trebui construit un pod care să lege Marea Britanie de Uniunea Europeană, după ce Regatul Unit va părăsi în mod formal blocul comunitar, a relatat cotidianul Daily Telegraph, citat de site-ul agenţiei Reuters.


Johnson, unul dintre cei mai vocali politicieni care au militat pentru ieşirea Marii Britanii din UE, i-a transmis preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, că este ridicol că cele două ţări sînt legate de o singură cale ferată, sugerînd că ar trebui construit un pod între Regatul Unit şi Franţa.


„Sînt de acord. Haideţi să facem asta”, a fost replica lui Macron.


„Succesul nostru economic depinde de buna infrastructură şi de bunele conexiuni. Canalul Mînecii ar trebui să fie doar primul pas”, a scris Johnson pe Twitter.


Cu toate acestea, oficialul britanic nu a detaliat în public dacă ar exista un plan mai concret în acest sens sau care ar fi sursele de finanţare ale proiectului.


Potrivit sursei citate, Johnson a susţinut că un pod construit între Marea Britanie şI Franţa ar reprezenta o opţiune pentru a face faţă creşterii numărului de turişti şi a comerţului după Brexit.


„Tehnologia a avansat constant şi există poduri şi mai mari în alte părţi”, le-a transmis Johnson consilierilor săi.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load