Biroul lui Zelenski a comentat informația despre percheziţiile din Biroul președintelui

Biroul lui Zelenski a comentat informația despre percheziţiile din Biroul președintelui

Biroul de Stat pentru Investigații (BSI) nu a desfășurat acțiuni de anchetă în cadrul Oficiului președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski. Informaţia este oferită de ediţia „Ukrainskaya pravda” cu referire la serviciul de presă al șefului statului.


Potrivit reprezentanților liderului ucrainean, anchetatorii BSI nu au vizitat sediul administrației prezidențiale la 11 iulie. „Această informație este falsă", a subliniat serviciul de presă.


Aceștia au menționat, de asemenea, că acțiunile de anchetă la Biroul șefului statului au avut loc doar o singură dată – la 29 mai, cînd Aleksandr Daniliuk, noul secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare, desemnat de Zelenski, a anunțat pierderea echipamentelor informatice de la centrul situaţional al Consiliului Național de Securitate și Apărare după plecarea echipei președintelui anterior, Poroșenko. Biroul prezidențial a cerut o infirmare a informațiilor publicate despre percheziţii.


Situația nu a fost, deocamdată, comentată oficial de către BSI. Informațiile despre eventuale percheziţii au fost difuzate în ajun de către publicaţia „Glavkom”, care sa făcut referinţă la surse anonime din cadrul agențiilor de aplicare a legii din Ucraina. Potrivit publicației, anchetatorii au fost interesați de modul în care era asigurat nivelul secret în aceste sedii în timpul președinției Poroșenko, date fiind presupunerile privind colectarea de informații clasificate în favoarea Rusiei.


La 28 mai, secretarul CNSA Daniliuk a spus că, după ce Vladimir Zelenski a venit la putere, toate monitoarele au fost scoase din centrul situațional, iar serverele cu informații secrete au fost oprite. Daniliuk a precizat că nu știe unde se află echipamentele. Secretarul de presă al lui Poroşenko, Svyatoslav Tsegolko, a declarat că echipamentul a fost închiriat din banii fostului președinte și că nu au fost stocate în el informații secrete.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load