COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bill Gates, despre regretele sale: "Mă simt teribil"

Bill Gates, despre regretele sale: "Mă simt teribil"

Uitîndu-se în spate, Bill Gates spune: Aş fi vrut să fi făcut mai mult pentru a atrage atenţia asupra pericolului

"Mă simt teribil. Toată ideea a fost să vorbesc despre pericol pentru ca noi să putem acţiona pentru minimalizarea pagubelor", a spus acesta într-un interviu.

Fundaţia The Bill & Melinda Gates plăteşte pentru cercetări ce au ca scop găsirea unui tratament, fundaţia lucrează cu liderii farmaceutici şi guvernele lumii pentru producerea vaccinului la scară largă după ce unul obţine aprobarea de la organizaţiile de sănătate.

Fondatorul Microsoft a răspuns şi acuzaţiilor că investeşte în anumite domenii mai mult şi că fundaţia sa decide ce boli au prioritate şi cum luptăm cu ele.

"Tot ce facem este să investim banii noştri şi să împărtăşim opiniile noastre. Nu noi luam decizia finală la sfîrşitul zilei".


Fundaţia pe care a înființat-o împreună cu soţia sa, Melinda Gates, în 2000 a avut un rol foarte important în eradicare unor boli în anumite ţări ce nu beneficiază de un sistem medical decent. Astfel programe de ajutor au fost finanţate de fundaţie pentru ţările din Africa şi au ajutat în deceniul trecut şi la dispariţia aproape totală a Ebola.

Din august 2014 pînă la debutul pandemiei fundaţia a cheltuit 235 de milioane de dolari în programe de pregătire împotriva unei pandemii, iar de la debutul acesteia a investit 305 milioane în lupta împotriva ei.

Totuşi Bill Gates a fost şi ţinta atacurilor. Adesea numele său este asociat de cu teorii ale conspiraţiei cu precădere de grupurile anti-vaccinare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load