COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bill Gates a prezis o pandemie încă din 2015

Bill Gates a prezis o pandemie încă din 2015

Un video în care Bil Gates declara, în 2015, că lumea nu este pregătită pentru următoarea epidemie și că milioane de oameni ar putea muri din cauza unui virus extrem de contagios, a dat naștere unor teorii ale conspirației în social-media.

Invitat în cadrul unei conferințe TED Talk, în 2015, miliardarul Bill Gates a declarat că cel mai mare risc privind o catastrofă globală nu este un război, ci un virus extrem de contagios. Gates a menționat că lumea nu este pregătită pentru o eventuală epidemie la nivel mondial, deoarece nu s-au investit bani într-un sistem care să gestioneze o astfel de criză, ci s-au investit sume enorme în armament nuclear.

“Cel mai mare risc în ceea ce privește o catastrofă globală nu arată așa (n.r. - imaginea unei bombe nucleare). În schimb, arată așa (n.r. - imaginea virusului gripal). Dacă ar fi ceva care să ucidă peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii, cel mai probabil este vorba despre un virus extrem de contagios, mai degrabă decît un război. Nu rachete, ci microbi. Unul dintre motivele pentru care s-ar putea întîmpla asta, este pentru că am investit o sumă enormă în armament nuclear. Însă, am investit foarte puțin într-un sistem ce ar putea opri o epidemie. Nu sîntem pregătiți pentru următoare epidemie. Haideți să ne uităm la Ebola. sînt sigur că toți ați citit despre asta în presă și, dacă ne uităm la ce s-a întîmplat, problema nu a fost că a existat un sistem care nu a funcționat bine, ci problema a fost că nu avem deloc un sistem”, spunea Bill Gates, în 2015.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load