COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Berlinul înainte de căderea Zidului poate fi “vizitat” de către turiști

Berlinul înainte de căderea Zidului poate fi “vizitat” de către turiști

Au trecut aproape 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, iar multe dintre locurile celebre din acea vreme - cum ar fi Checkpoint Charlie - sînt acum destinaţii turistice.

O companie hightech a pus însă la punct o călătorie unică înapoi în timp - cu ajutorul realităţii virtuale.

Turiştii - şi localnicii - dornici să vadă cum arăta Berlinul pe vremea cînd era împărţit în două pot face acum asta doar cu ajutorul unor ochelari speciali.

Spre deosebire de 1989, însă, nu mai e nimeni curios unde mergi. Totul face parte dintr-o expoziţie virtuală intitulată Time Ride, inaugurată în apropiere de Punctul de Control Charlie, transformat acum în destinaţie turistică.


Vizitatorii expoziţiei virtuale pot folosi căştile VR chiar şi pe străzi, pentru a vedea cum arătau locurile în urmă cu 30 de ani şi cum s-au schimbat de la căderea Zidului.

Expoziţia principală are loc însă într-un autobuz reconstituit în subsolul sediului companiei care a dezvoltat aplicaţia. Pentru loccalnici , căderea Zidului e unul dintre momentele care au contribuit la noua identitate a Germaniei unite.

Zidul Berlinului a fost construit în 1961 de guvernul din fosta RDG, pentru a-i împiedica pe locuitori să fugă în vest. A rezistat 28 de ani pînă la începutul lui noiembrie 1989, cînd odată cu căderea Cortinei de Fier a ajuns să fie doar o istorie de tristă amintire.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load