COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Berlinul găzduiește conferința internațională pentru pace în Libia

Berlinul găzduiește conferința internațională pentru pace în Libia

Reprezentanți din peste 10 state, inclusiv Turcia, Statele Unite și Rusia se întrunesc, duminică, la Berlin în încercarea de a pune capăt conflictului din Libia și a preveni un eventual val de refugiați similar celui din Siria.

La conferința găzduită de cancelarul Angela Merkel au fost invitate și oficialități din China, Marea Britanie, Italia, Franța, Egipt, Algeria și Emiratele Arabe Unite. De asemenea, vor participa reprezentanți ai Organizației Națiunilor Unite, Uniunii Europene și Ligii Arabe.

Printre alții, la conferință au sosit deja sau și-au confirmat participarea secretarul de stat american Mike Pompeo, președintele rus Vladimir Putin, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Franței, Emmanuel Macron, și premierul Marii Britanii Boris Johnson.


Sunt așteptați să participe și liderii celor două tabere beligerante din Libia.

Un oficial american care-l însoțește pe Pompeo a declarat presei, la Berlin, că conflictul din Libia se întețește și începe să semene tot mai mult cu cel din Siria, unde războiul civil a ucis sute de mii de oameni, iar milioane de oameni s-au refugiat, mulți dintre care s-au îndreptat spre Europa, provocînd o criză a migranților.

Potrivit unor surse diplomatice și proiectului de rezoluție al conferinței din Germania, cele două grupări libiene care luptă pentru controlul asupra capitalei Tripoli, vor fi îndemnate să accepte un acord de pace și un mecanism de monitorizare ca un prim pas spre încetarea focului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load