COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Belgia, pedepsită de UE, SUA face presiuni asupra Turciei, iar Netanyahu avertizează Iranul

Belgia, pedepsită de UE, SUA face presiuni asupra Turciei, iar Netanyahu avertizează Iranul

Belgia, pedepsită de UE pentru viteza slabă la Internet

Belgia a fost pedepsită de UE pentru viteza slabă la internet.

Belgia va fi nevoită să plătească o amendă de 5.000 de euro pe zi, cîtă vreme directiva europeană privind dezvoltarea internetului de mare viteză în regiunea capitalei Bruxelles nu a fost pe deplin implementată, a hotărît Curtea Europeană de Justiţie, potrivit Euractiv.

Aceasta este prima dată cînd un stat membru trebuie că plătească o amendă pentru prima abatere, transmite Adevarul.ro.


Sentinţa care vine din partea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene de la Luxembourg a fost pronunţată după ce Comisia Europeană a dat în judecată Belgia, acum doi ani, pentru că nu a reuşit să transpună în legea naţională o directivă UE din 2014, care era menită să încurajeze dezvoltarea internetului de mare viteză în blocul comunitar.

Executivul UE urmărea iniţial o sancţiune de 54.639 de euro, dar şi-a diminuat cererea.

SUA îndeamnă Turcia să înceteze operaţiunile de exploatare în apele teritoriale ale Ciprului

Departamentul de Stat al Statelor Unite a îndemnat marţi autorităţile din Turcia să oprească operaţiunile de exploatare din apele teritoriale ale Ciprului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

SUA îndeamnă Turcia să înceteze operaţiunile de exploatare în apele teritoriale ale Ciprului.

"Aceste măsuri provoacă tensiune în regiune. Le cerem autorităţilor turce să înceteze imediat aceste operaţiuni şi încurajăm toate părţile implicate să se evite escaladarea tensiunilor şi acţiunile care ar putea duce la acest lucru în regiune", a declarat purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat.

A doua navă turcească care intenţionează să înceapă extracţia de petrol şi gaze naturale din Marea Mediterană, a ajuns luni în apropiere de coasta Ciprului, generînd proteste aprinse din partea autorităţilor de la Nicosia.

Netanyahu avertizează că Iranul se află în raza atacurilor aeriene israeliene

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat marţi că Iranul se află în raza atacurilor aeriene israeliene, ca răspuns la presupusele ameninţări ale acestuia privind distrugerea Israelului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Iranul a ameninţat recent cu distrugerea Israelului", a declarat Netanyahu.

"Ar trebui să îşi amintească faptul că avioanele noastre pot ajunge oriunde în Orientul Mijlociu, inclusiv în Iran şi cu siguranţă în Siria", a adăugat acesta.

Săptămîna trecută, un oficial iranian a fost citat de o publicaţie din Iran declarînd că, dacă Statele Unite vor ataca Iranul, Israelul ar putea fi distrus în jumătate de oră.

Israelul a semnalizat că toate opţiunile sînt luate în considerare pentru a se asigura că Iranul nu va dezvolta armament nuclear.

Teheranul neagă că ar încerca să obţină arme nucleare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load