Belgia, amendată cu 5.000 de euro pe zi pentru conexiunea slabă la internet

Belgia, amendată cu 5.000 de euro pe zi pentru conexiunea slabă la internet

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a condamnat luni Belgia la plata unei amenzi zilnice de 5.000 de euro pentru încetinirea cu care introduce reţele de Internet în bandă largă în capitala Bruxelles, informează Reuters.

Parlamentul European şi Consiliul au adoptat, în 2014, o directivă a UE care viza facilitarea şi încurajarea dezvoltării de reţele de comunicaţii electronice în bandă largă. Statele membre trebuia să transpună directiva în legislaţia lor naţională pînă la data de 1 ianuarie 2016. Astfel, Executivul comunitar a solicitat iniţial o amendă de 54.639 euro pe zi însă ulterior şi-a revizuit solicitările la 6.071 euro pe zi după ce Belgia a luat măsuri pentru a transpune în legislaţie directiva UE şi doar regiunea Bruxelles mai înregistrează unele deficienţe.

„Curtea ordonă Belgiei să plătească o amendă de 5.000 de euro pe zi pentru că nu a trsnspus în totalitate directiva privind reţelele de comunicaţii electronice de mare viteză precum şi pentru eşecul de a comunica măsurile de transpunere Comisiei”, se arată în decizia CJUE, potrivit Agerpres. Comisia Europeană consideră Internetul în bandă largă drept un instrument pentru a stimula creşterea economică şi a permite UE să recupereze decalajul care o separă de SUA şi Asia.  

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load