COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Belarusul nu renunță la parada de 9 mai

Belarusul nu renunță la parada de 9 mai

Belarusul intenţionează să desfăşoare conform programului stabilit marea paradă militară din 9 mai pentru marcarea a 75 de ani de la sfîrşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în pofida epidemiei de COVID-19.

„Nu putem pur şi simplu să anulăm parada”, a declarat, duminică, preşedintele Alexandr Lukaşenko, citat de agenţiile Belta şi DPA, transmite Știripesurse.ro.

„M-am gîndit la aceasta de mult timp'', a adăugat el, explicînd apoi că decizia pe care a luat-o este deopotrivă emoţională şi ideologică şi a ţinut să menţioneze că oameni au murit din cauza viruşilor şi altor boli în timpul războiului.


„Ei au murit pentru noi, oricît de rău ar suna acest lucru”, a continuat Lukaşenko, asigurînd că nimeni nu va fi obligat să participe la parada militară.

Belarusul a raportat pînă în prezent 16.705 cazuri de COVID-19, din care 99 de decese, în timp ce preşedintele Lukaşenko este criticat atît în ţară, cît şi în străinătate pentru ezitările de a adopta măsuri menite să stăvilească epidemia la începutul căreia el a calificat teama de coronavirus drept o „psihoză”.

Restricțiile sînt minime în Belarus, iar campionatul de fotbal a fost reluat, fapt unic în Europa.

În Rusia vecină preşedintele Vladimir Putin a amînat din cauza epidemiei parada militară, care se desfăşoară în mod tradiţional în Piaţa Roşie din Moscova, dar va susţine pe 9 mai un discurs şi va depune coroane de flori, iar deasupra capitalei ruse va avea loc un miting aerian al Forţelor Aeriene.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load