Belarus oprește exporturile de combustibili din cauza petrolului

Belarus oprește exporturile de combustibili din cauza petrolului

Belarus a suspendat exporturile de produse petroliere ușoare, benzină și motorină către Ucraina, Polonia și țările baltice, din cauza calității proaste a petrolului rusesc, a anunțat marți principalul exportator al țării, scrie Moscow Times. 

Compania rusească, Transneft, cea care deține monopolul conductelor, și Ministerul Energiei au declarat săptămîna trecută că petrolul trimis în conductele din Belarus a avut probleme în ceea ce privește calitatea. La începutul acestei săptămîni, Belarus a restricționat temporar importurile de țiței din Rusia după ce a constatat că acesta conținea de 17 ori mai multe cloruri decît în ​​mod normal.

„În momentul de față, obligațiile contractuale sînt suspendate pînă cînd vom rezolva problema cu problema petrolului rusesc“, a declarat Serghei Grib, director adjunct al Belarus Oil Company, citat de agenția de știri BelTA. 

Potrivit lui Grib, Belarus intenționează să importe petrol din țările baltice și Ucraina, ocolind Rusia, înainte de sfîrșitul anului 2019, a anunțat agenția rusă de știri TASS. 

Canalul de știri al țării, Belsat, a anunțat că petrolul rus de calitate slabă a ajuns la o rafinărie din Germania și va ajunge și la o unitate de procesare din Ungaria. Belarus este un important traseu de tranzit pentru furnizarea de petrol rusesc către Europa.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load