Belarus a întors Rusiei mai mult de 80 mii de tone de petrol

Belarus a întors Rusiei mai mult de 80 mii de tone de petrol

Belarus a întors spre Federația Rusă mai mult de 80 mii tone de petrol neconform din conducta Drujba, inclusiv pentru a elibera ramura în direcția Europei Occidentale. Informaţia vine din partea concernului "Belneftekhim".


"Din 24 mai 2019, a doua ramură a conductei în direcția Stației de dispecerizare de producție liniară ruseşti  „Unecha" a început să transporte petrolul impurificat, acumulat în rezervoarele SDPL "Mozyr" după prima etapă a eliminării. Conform situaţiei la ora 00.00, 27 mai, de pe teritoriul belarus au fost expediate mai mult de 80 de mii de tone de petrol", se menţionează în comunicat.


Transportul de petrol curat în direcția rafinăriei de petrol Mozyr și în direcția ucraineană se realizează într-un regim normal, în funcție de programul de pompare, se menţionează în comunicatul concernului. Rafinăria asigură prelucrarea petrolului care respectă standardul de calitate cu o sarcină de producție planificată.


Va fi impus un control strict al calității la  fiecare etapă a producţiei comerciale fabricate, precum și controlul strict al materiei prime petroliere de intrare", se precizează în comunicat.


În același timp, rafinăria Naftan funcționează la o sarcină redusă, rafinînd petrolul furnizat prin conducta Surgut-Polotsk și avînd indicatori de calitate standard.


Anterior, Rusia și Belarus au convenit asupra unui mecanism de deplasare a petrolului murdar de pe teritoriul republicii. Pomparea va fi efectuată prin inversarea acelorași conducte ale conductei Drujba pe teritoriul Federației Ruse, rezervoarele fiind pregătite pentru depozitarea acesteia, a declarat viceprim-ministrul Dmitri Kozak.


Potrivit lui, volumul reversului de petrol impurificat din Belarus va constitui aproximativ 1 milion de tone.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load