"Bebeluşul Trump" a zburat marţi deasupra Londrei

"Bebeluşul Trump" a zburat marţi deasupra Londrei

Un marş anti-Trump, de mai mare amploare, a avut loc marţi în centrul Londrei, în paralel cu întîlnirea liderului american cu premierul Theresa May.

Protestatarii au primit permisiunea de a înălţa un balon de şase metri reprezentîndu-l pe Trump sub formă de bebeluş, după succesul înregistrat de acţiunea similară din cursul vizitei de anul trecut din Marea Britanie a liderului de la Casa Albă.

"Ştim că Trump nu este o glumă, ci se face responsabil de ascensiunea fulminantă a xenofobiei, sexismului, transfobiei şi politicilor de extremă dreapta", a scris organizatoarea Trump Baby, Anna Vickerstaff, în ediţia de luni a cotidianului Independent. 

Şi şeful Partidului Laburist, de opoziţie, Jeremy Corbyn, a afirmat că nu a participat la banchetul regal de luni pentru că în opinia sa premierul May "nu ar trebui să întindă covorul roşu al vizitelor de stat în onoarea unui preşedinte care distruge tratate internaţionale vitale, sprijină negarea schimbărilor climatice şi foloseşte o retorică rasistă şi misogină". 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load