Barnier: Negocierile pentru Brexit trebuie accelerate

Barnier: Negocierile pentru Brexit trebuie accelerate

Michel Barnier, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, a declarat, miercuri, că negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană cu privire la Brexit trebuie accelerate, dacă cele două tabere vor ca acestea să fie finalizate cu succes, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.


”Dacă ne dorim ca aceste negocieri să aibă succes, şi eu vreau acest lucru, ele trebuie să fie accelerate”, a declarat Barnier în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Bruxelles.


Barnier a precizat că va participa săptămîna viitoare la o nouă rundă de negocieri cu Guvernul britanic, urmînd să se întîlnească şi cu lideri ai Irlandei de Nord. Oficialul european a precizat că există divergenţe semnificative în discuţiile privind perioada de tranziţie care ar trebui instituită după ieşirea Marii Britanii din UE.


Miercuri, negociatorul-şef al UE pentru Brexit a prezentat un proiect întocmit de Comisia Europeană în privinţa Brexit-ului. Proiectul detaliază principiul "alinierii reglementărilor" agreat în decembrie şi ar urma să fie implementat în cazul în care Marea Britanie nu reuşeşte să găsească soluţii tehnologice şi diplomatice pentru a menţine deschisă frontiera irlandeză.


Barnier a mai subliniat că documentul conţine "soluţii realiste şi concrete" la întrebarea privind modul în care cele două părţi vor putea evita reinstituirea unei frontiere irlandeze fizice după ieşirea Marii Britanii din uniunea vamală a UE.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load