COVID-19 în MOLDOVA

Bărbatul din Ucraina care a luat ostatic un poliţist, ucis de forţele speciale

Bărbatul din Ucraina care a luat ostatic un poliţist, ucis de forţele speciale

Bărbatul care a luat ostatic un ofiţer de poliţie săptămîna trecută în Ucraina şi apoi a reuşit să fugă a fost ucis de forţele speciale sîmbătă dimineaţa, în centrul ţării, după o nouă luare de ostatici, a anunţat un înalt oficial guvernamental citat de Reuters.

Bărbatul identificat ca Roman Skripnik a fost localizat de poliţişti la primele ore ale zilei într-o casă nelocuită de lîngă oraşul Poltava, a precizat viceministrul de interne Anton Gheraşcenko.

Skripnik „a ameninţat cu o grenadă şi a luat ostatic un poliţist. Criminalul a fost ucis de forţele speciale cu un tir bine ţintit”, a scris Gheraşcenko pe Facebook, transmite agerpres.ro.


Ostaticul a avut la dispoziţie doar cîteva secunde pentru a se îndepărta de explozia grenadei, dar a scăpat nevătămat, a mai adăugat acesta, fără a da alte detalii.

Poliţia a confirmat uciderea atacatorului fără a confirma că este vorba de Skripnik.

Gheraşcenko a afirmat că este vorba de acelaşi Skripnik care a luat ostatic un ofiţer de poliţie la 23 iulie în oraşul Poltava şi a fugit cu o maşină, abandonînd apoi atît ostaticul cît şi maşina într-o pădure.

Mai devreme în iulie, un alt bărbat înarmat a luat ostatici 13 oameni într-un autobuz în oraşul Luţk. Acea luare de ostatici s-a încheiat după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit la telefon cu atacatorul şi a dat curs uneia dintre revendicările acestuia de a posta pe reţelele sociale un documentar care pleda pentru drepturile animalelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load