COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Bani cu ciocanul: Șeful Amazon face cîte 6 miliarde de dolari zilnic

Bani cu ciocanul: Șeful Amazon face cîte 6 miliarde de dolari zilnic

Acţiunile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au crescut marţi cu peste 4%, la un nou nivel istoric, conferind companiei o capitalizare bursieră de peste 1.100 de miliarde de dolari.

În urma acestei creşteri, averea netă a fondatorului companiei, Jeff Bezos, a urcat şa 137 de miliarde de dolari, relatează site-ul Variety, scrie ziaruldeiasi.ro.

Titlurile Amazon au crescut cu 4,2%, la peste 2.260 de dolari pe unitate, depăşind un record anterior atins pe 19 februarie, cînd au închis la 2.170,22 de dolari pe unitate.


Pe fondul dezastrului economic provocat de criza COVID-19 şi carantinele în masă, Amazon se numără printre acţiunile dorite de investitori, alături de titlurile unor companii precum Netflix, Zoom şi Domino’s.

Comenzile primite de Amazon au crescut puternic de la declanşarea pandemiei, iar compania a limitat livrările la cele de produse esenţiale.

Pentru a răspunde cererii tot mai mari, Amazon a angajat 100.000 de angajaţi cu normă întreagă şi part-time, anunţînd că va aloca 350 de milioane de dolari pentru creşterea salariilor angajaţilor la nivel mondial. Luni, Amazon a anunţat că va angaja alte 75.000 de persoane şi că va avea nevoie de 500 de milioane de dolari pentru suplimentarea salariilor.

Reacţia Amazon la pandemia COVID-19 a atras şi controverse, compania fiind criticată că nu a luat măsuri suficiente pentru a preveni îmbolnăvirea angajaţilor.

Luni, publicaţia Washington Post a relatat că Amazon a concediat doi angajaţi din departamentul tehnic, care au criticat în mod public compania, ei fiind acuzaţi că au încîlcat regulamentul intern.

Între timp, divizia de livrare a alimentelor Whole Foods a consemnat o creştere de 60% a comenzilor, din cauza carantinei pentru COVID-19. În ultimele săptămîni, compania extins numărul de puncte de ridicare a comenzilor de alimente de la circa 80 la peste 150.

La preţul record al acţiunilor, fondatorul şi CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, are o avere netă de 137 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Bezos, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a donat la începutul acestei luni 100 de milioane de dolari organizaţiei Feeding America. În februarie, Bezos a anunţat înfiinţarea unui fond de 10 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load