„Băiețelul înghețat” va primi doar 1.000 din cei 63.000 de euro donați pentru el

„Băiețelul înghețat” va primi doar 1.000 din cei 63.000 de euro donați pentru el

Un băiețel care s-a luptat cu gerul pentru a ajunge la școală a primit doar 1.000 de euro din cei 63.000 de euro care s-au strîns pentru el. Copilul a devenit faimos pe internet după ce fotografia pe care i-a făcut-o învățătoarea lui a devenit virală pe rețelele de socializare.

Wang Fuman, un elev din provincia chineză Yunnan, a fost supranumit „băiețelul înghețat”, în urma imaginii în care apare cu părul și genele acoperite de gheață și zăpadă și obrajii îmbujorați de frig.

Copilul călătorește zilnic 4,5 kilometri pentru a ajunge la școală, distanță pe care o parcurge în mai bine de o oră. Iarna, el înfruntă viscolul și temperaturile sub pragul înghețului pentru a ajunge la ore. În ziua în care a fost făcută poza respectivă, temperaturile scăzuseră la -9 grade Celsius, iar vîntul sufla cu putere.

Alte imagini surprinse în acea zi arată mîinile umflate și pline de bătături ale copilului. Potrivit Asia Wire, există numeroase cazuri de astfel de „copii lăsați în urmă”, ai căror părinți se mută să lucreze în marile orașe, iar cei mici rămîn la sate, în grija bunicilor sau a fraților mai mari.

Cazul lui Wang i-a impresionat pe internauți, care au început sî strîngă bani pentru a-l ajuta pe copil. În total, s-au strîns peste 500.000 de yuani, adică aproximativ 63.000 de euro, însă din aceștia, doar 1.000 de euro au ajuns la familia micuțului.

Restul banilor ar urma să ajungă la alți copii din familii cu situații materiale precare.
 

 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load