COVID-19 în MOLDOVA

Azerbaidjanul promite să răspundă adecvat la orice acțiuni provocatoare

Azerbaidjanul promite să răspundă adecvat la orice acțiuni provocatoare

Azerbaidjanul va da un răspuns adecvat la orice acțiuni provocatoare din partea Armeniei.

Declarația a fost făcută de Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, în cadrul ședinței convocate a Consiliului de securitate al țării, subliniind că, dacă pe teritoriul Armeniei se trage în pozițiile azere, în satele azere, Azerbaidjanul va da și dă adversarului un răspuns adecvat.

De menționat că pe linia de contact din zona conflictului Nagorno-Karabah au început din nou lupte. Pe 12 iulie, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a comunicat că subdiviziunile militare ale Armeniei au încălcat regimul de încetare a focului pe segmentul raionului Tovuz al frontierei de stat. Partea azeră a menționat că militarii armeni au deschis focul asupra pozițiile lor.


Răspunsul Azerbaidjanului la ceea ce s-a întîmplat a fost rapid și puternic: dimineața, Ministerul Apărării al țării a publicat un videoclip al loviturii și distrugerii unui post armean. De asemenea, Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a convocat ședința Consiliului de securitate al țării.

În discursul său de la deschiderea ședinței, șeful statului azer a subliniat că nu este prima dată când Armenia organizează astfel de provocări anume la frontiera de stat. Ilham Aliev a menționat cazurile din ultimele luni: "În urma acestor provocări militare au murit militarii noștri, precum și civilii. Ieri după-amiază, în urma unei alte provocări, au murit mai mulți militari de-ai noștri".

Liderul azer a subliniat că militarii uciși au fost răzbunați, iar soldații armeni nu au reușit să pătrundă pe pămîntul azer nici cu un centimetru.
El a menționat că și de acum înainte adversarul va primi în continuare un răspuns adecvat la toate aceste acțiuni provocatoare, promițînd să utilizeze toate oportunitățile disponibile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load