COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avocații generali ai statului american pregătesc o anchetă în Google Alphabet Inc

Avocații generali ai statului american pregătesc o anchetă în Google Alphabet Inc

Mai mult de jumătate dintre avocații generali ai statului american pregătesc o anchetă în Google Alphabet Inc pentru posibile încălcări antitrust, a spus marți o sursă cunoscută despre sondă.

Texas conduce grupul general de 30 de avocați, care intenționează să anunțe sonda pe 9 septembrie, a spus sursa.

Google a spus că a colaborat cu oficialii statului.

„Continuăm să lucrăm în mod constructiv cu autoritățile de reglementare, inclusiv avocații generali, pentru a răspunde la întrebări despre afacerea noastră și sectorul tehnologic dinamic”, a declarat reprezentantul Google, Jose Castaneda.


Giganții tehnologici, printre cele mai bogate și mai puternice companii din lume, se confruntă cu un control tot mai mare antimonopol din partea Congresului, agențiilor federale și acum avocați generali de stat.

Departamentul de Justiție a declarat în iulie că a deschis o investigație largă a marilor firme de tehnologie digitală, concentrându-se pe dacă se angajează în practici anticoncurențiale. Se consideră că ancheta se adresează către Google, Amazon.com Inc și Facebook Inc și, eventual, Apple Inc.

În mod separat, Comisia Federală pentru Comerț, care aplică și legislația antimonopol, testează, de asemenea, Amazon și Facebook pentru a determina dacă au abuzat de puterea lor de piață masivă în retail și, respectiv, în social media.

Washington Post a fost primul care a raportat evoluția marți.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load