COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avionul tainic care zboară în jurul Pămîntului de 600 de zile

Avionul tainic care zboară în jurul Pămîntului de 600 de zile

Există multe taine aviatice în lume, iar unul din ele este cel al avionului Air Force X-37B, care zboară în jurul Pămîntului de 600 de zile.

Pe 7 septembrie 2017, un vehicul orbital fără pilot care seamănă cu o navă spațială NASA în miniatură a decolat de la Centrul Spațial Kennedy din Florida. De mai mult de 600 de zile, avionul se află în aer, în misiunea Orbital Test Vehicle 5 – prescurtată OTV-5. De menționat este că reprezintă al cincilea zbor al programului X-37B.

Problema este că mai nimeni nu știe ce face aeronava acolo sus, din motiv că misiunile X-37B sînt secrete. Cei de la Air Force descriu foarte vag programele de acest gen. Scopul misiunilor secrete, după cum arată Live Science, se ramifică „în două direcții: realizarea de tehnologii aerospațiale reutilizabile pentru viitoarele misiuni americane în cosmos și realizarea de experimente care pot fi apoi analizate pe Pămînt„.


Chiar și așa, Air Force a oferit cîteva indicii cu privire la OTV-5. Mai exact, OTV-5 se ocupă cu experimentul Advanced Structurally Embedded Thermal Spreader. Acest experiment analizează performanța electronicelor și oscilația undelor de căldură din spațiu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load