TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Avion prăbușit la Teheran: O femeie a publicat un poem pe Instagram

Avion prăbușit la Teheran: O femeie a publicat un poem pe Instagram

Soțul unei victime din avionul ucrainean prăbușit miercuri dimineață lîngă capitala Iranului spune că soția lui a avut o premoniție că avionul nu va ajunge la destinație. Femeia l-a sunat din avion cu 20 de minute înainte de decolare și i-a cerut să o liniștească.

Cu 20 de minute înainte să decoleze din capitala iraniană, Sheyda Shadkhoo l-a sunat pe soțul ei din avion, dorind să fie liniștită că totul va fi bine, a povestit bărbatul, potrivit CNN.

Stabilită în Toronto, ea și-a luat un concediu de trei săptămîni ca să-și viziteze mama și surorile și se întoarcea acasă cu avionul care urma să facă o escală la Kiev, în capitala Ucrainei.


Cursa dintre Teheran și Kiev n-a mai ajuns la destinație, după ce s-a prăbușit la scurt timp de la decolare. 176 de oameni se aflau în total la bord, iar autoritățile iraniene au anunțat că nu sînt supraviețuitori. La bord se aflau și 63 de oameni cu cetățenie canadiană, însă autoritățile de la Teheran nu recunosc dubla cetățenie, așa că au anunțat în bilanț că majoritatea victimelor era iranieni. La bord se mai aflau oameni din Ucraina, Suedia, Afganistan, Germania și Marea Britanie.

Bucată din avionul ucrainean care s-a prăbușit pe 8 ianuarie 2020 la Teheran.

„Am vorbit cu ea cu 20 de minute înainte ca avionul să decoleze”, a spus Hassan Shadkhoo. El a adăugat că soția lui, cu care era căsătorit de zece ani, era îngrijorată de tensiunile dintre Iran și Statele Unite, reizbucnite după uciderea generalului Qassem Soleimani.

„A vrut să o asigur că nu va fi un război, i-am spus să nu se îngrijoreze. Nu se va întîmpla nimic”, a mai spus el pentru televiziunea CBC.

Hassan Shadkhoo a mai spus că soția lui a avut o premoniție că ceva rău se va întîmpla. Înainte să părăsească teritoriul Iranului, ea a postat un selfie pe Instagram în care vorbea despre temerile ei.

„Uită-te la fața ei, citește poemul pe care l-a scris”, a spus acesta, citind versurile: „Plec, dar mă îngrijorează ce las în urmă. În urma mea, în urma mea... Mă tem pentru oamenii care rămîn în urmă”.

„Era un înger... Îmi doresc să nu mai exist acum”, a mai spus el.

CNN mai relatează că sînt informații contradictorii și speculații cu privire la cauzele care au dus la prăbușirea avionului. La început, presa iraniană controlată de stat a anunțat că a fost o eroare tehnică, iar Ucraina a exclus un atac cu rachete. Însă oficiali din ambele țări au retras declarațiile și au spus că nu vor să speculeze cu privire la cauze. Prăbușirea a avut loc la cîteva ore de la atacul cu 22 de rachete al Iranului asupra a două baze militare americane din Irak, în urma căruia nu au fost înregistrate victime.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load