COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avertizarea lui Zelenski privind sancțiunile impuse Moscovei

Avertizarea lui Zelenski privind sancțiunile impuse Moscovei

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a avertizat Occidentul împotriva ridicării sancţiunilor impuse Moscovei pentru anexarea Crimeii şi sprijinul acordat separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, într-un moment în care Parisul încearcă o apropiere cu Rusia.

„Sancţiunile sînt o armă diplomatică puternică şi eficientă. Nu voi înceta să repet partenerilor occidentali care ne ajută, dar care se gîndesc uneori la ridicarea sancţiunilor: pierdeţi bani, într-adevăr? Dar noi pierdem oameni!”, a declarat Zelenski, referindu-se la miile de victime ale conflictului din estul Ucrainei, declanşat în 2014.

El a apreciat că sancţiunile 'reprezintă un impozit pentru menţinerea păcii'. 'Atît timp cît aceasta nu a fost reinstaurată, sancţiunile trebuie păstrate', a afirmat Zelenski într-un discurs susţinut în cadrul Forumului Strategia europeană de la Ialta (YES), organizat de fundaţia oligarhului Viktor Pinciuk.


Relaţiile între Kiev şi Moscova traversează o criză fără precedent de la anexarea în 2014 de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, urmată de declanşarea unui război cu separatiştii proruşi în estul Ucrainei, soldat pînă în prezent cu aproape 13.000 de morţi.

Kievul şi Occidentul acuză Moscova de susţinerea multilaterală a separatiştilor prin furnizarea de combatanţi şi arme, ceea ce Rusia dezminte în pofida evidenţelor.

Uniunea Europeană a prelungit pentru şase luni sancţiunile împotriva unor responsabili ruşi şi ucraineni pentru implicarea lor în conflictul din Ucraina.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load