COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avertismentul unui medic: ”Riscăm să ajungem în situația Italiei”

Avertismentul unui medic: ”Riscăm să ajungem în situația Italiei”

România riscă să ajungă în situația Italiei pentru că sistemul medical riscă să fie atacat în curînd de cazurile grave de coronavirus.

Este avertismentul medicului timișorean Virgil Musta, care a spus că majoritatea secțiilor de Terapie Intensivă sînt pline sau chiar la capacitate depășită, anunță point.md cu referire la Digi24.ro.

„Trendul este ascendent de mai bine de două săptămâni. Acest lucru ne îngrijorează pentru că în această situație foarte curând sistemul medical va fi copleșit de numărul de cazuri și, dacă pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare există varianta de a-i izola la domiciliu sau în centre de izolare, pentru cei grav și critici, Terapia Intensivă nu poate fi făcută decât în secții specializate de Terapie intensivă. Sunt zone în care capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă este deja plină sau depășită. Aici este foarte important să avem mare grijă, iar modul de evoluție a bolii nu avem cum să-l prevedem înainte”, spune medicul.


„Dacă nu înțelegem, va fi foarte grav, pentru că ceea ce se întâmplă acum vom vedea peste 2 săptămâni. S-ar putea ca în două săptămâni numărul de cazuri să explodeze și mai mult și atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge în situația Italiei sau Franței și, ați văzut, acolo au fost drame ale întregii societăți”, a avertizat el.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load