Avalanşă în Munţii Vrancei: Un grup de turişti a fost surprins de valul de zăpadă

Avalanşă în Munţii Vrancei: Un grup de turişti a fost surprins de valul de zăpadă

Un grup de turişti a fost surprins, sîmbătă, de o avalanşă produsă în Munţii Vrancei, lîngă Cheile Tişiţei. O persoană a dispărut sub zăpadă şi este căutată la această oră.


Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din Romînia, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în momentul producerii avalanşei în zonă se aflau două grupuri de turişti, însoţiţi de salvamontişti.


”Un grup de turişti a trecut de avalanşă, cel de-al doilea a fost surprins. O persoană este dispărută şi căutată la această oră”, a spus Cornoiu.


Potrivit acestuia, avalanşa produsă în Munţii Vrancei, lîngă Cheile Tişiţei, a fost una atipică, de scurtă durată.


”Probabil s-a desprins un bloc de zăpadă şi a angrenat crengi şi pietre. Zăpada acolo este grea, umedă”, a afirmat Cornoiu.


O femeie de 36 de ani a dispărut în urma unei avalanşe care s-a produs în judeţul Vrancea. Alte persoane sint blocate pe munte


Purtătorul de cuvînt al ISU Vrancea, Cristina Pîrvu, a declarat că turista surprinsă are 36 de ani.


”Este vorba despre o femeie de 36 de ani prinsă sub zăpadă. Apelul de urgenţă a fost în jurul orei 12.05, sint mulţi salvatori la faţa locului. Celelalte persoane sint blocate pe munte, nu sub zăpadă, sint în siguranţă. Salvatorii încearcă să o găsească pe femeia dispărută, primii au ajuns la faţa locului poliţiştii, jandarmii şi salvamontiştii din zonă, operaţiunea de căutare este în plină desfăşurare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvînt al ISU Vrancea, Cristina Pîrvu.


Operaţiunea de salvare continuă la ora acestei ştiri pe versanţii de la Cheile Tişiţei, o zonă frecventată de numeroşi turişti.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load