COVID-19 în MOLDOVA

Autoritățile Turciei au introdus purtarea obligatorie a măștilor în locurile publice

Autoritățile Turciei au introdus purtarea obligatorie a măștilor în locurile publice

Ministerul de Interne al Turciei a înăsprit carantina din cauza creșterii numărului de infectări COVID-19 în țară.

Autoritățile Turciei au decis purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate locurile publice. Anunțul a fost făcut marți, 8 septembrie, pe site-ul MAI al republicii.

"Această decizie a fost luată din cauza nerespectării măsurilor adoptate anterior, în special a distanței sociale. Ca urmare, rata de răspîndire a coronavirusului a crescut", - a spus ministerul, transmite korrespondent.net.


În prescripția, transmisă de Ministerul Afacerilor Interne a Turciei guvernatorilor provinciilor, se spune că locuitorii din toate regiunile țării, fără excepție, trebuie să poarte măști în spațiile publice, pe stradă, în transportul public, în parcuri, grădini, plaje și la locurile de muncă. Se permite nepurtarea măștii numai îacolo unde persoana locuiește permanent. Pentru lipsa măștii vor fi aplicate amenzi.

Documentul subliniază faptul că regimul va funcționa fără excepție în toate locurile publice din cele 81 de provincii, fără excepții.

De asemenea, în Turcia se introduce interdicția de a organiza concerte și evoluția trupelor muzicale. Interdicția va funcționa nu numai în baruri, restaurante și cluburi, ci și în hoteluri.

Potrivit datelor Universității Johns Hopkins, în prezent, în Turcia, de coronavirus s-au infectat peste 281 mii de persoane și au decedat 6,7 mii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load