Autorităţile iraniene NU confirmă găsirea avionului prăbuşit

Autorităţile iraniene NU confirmă găsirea avionului prăbuşit

Epava avionului care s-a prăbuşit duminică în Iran, avînd la bord 66 de persoane, a fost găsită în centrul ţării, au relatat media de stat iraniene, informaţie neconfirmată însă de aviaţia civilă iraniană, transmite luni Reuters.


Avionul ATR-72 al companiei Aseman Airlines care asigura legătura între Teheran şi Yasuj, oraş situat la circa 500 de km sud de capitala iraniană, a dispărut duminică de pe radare la aproximativ 45 de minute după decolare. Se crede că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă din apropierea oraşului Semirom.


Adjunctul guvernatorului provinciei Kohgiluyeh a declarat luni că epava aparatului de zbor a fost descoperită în apropierea oraşului Dengezlu, din provincia iraniană Isfahan.


Cîteva minute mai tîrziu, Organizaţia aviaţiei civile iraniene a anunţat că nu poate confirma că ar fi fost găsită epava avionului căzut duminică în Iran.


”Ne confruntăm cu o enigmă totală. Nu ştim nimic despre prăbuşire”, a declarat, la scurt timp după sosirea sa la Semirom, ministrul iranian pentru dezvoltare urbană şi infrastructură rutieră, Abbas Akhoundi, citat de agenţia de presă Tasnim.


Directorul adjunct al Agenţiei spaţiale iraniene, Mojtaba Saradeghi, a anunţat că Iranul a solicitat ajutorul ţărilor europene şi al Chinei pentru a putea localiza epava avionului cu ajutorul imaginilor din satelit.


Operaţiunile de căutare a epavei avionului sînt îngreunate de temperaturile extrem de scăzute din zona muntoasă în care s-a prăbuşit aeronava. La aceste acţiuni participă elicoptere militare şi personal din Semiluna Roşie, precum şi voluntari locali. De asemenea, sînt folosite drone militare.


”Cinci unităţi au început operaţiunile de căutare la primele ore ale dimineţii, la -16 grade Celsius”, a explicat un reprezentant al Semilunii Roşii iraniene.


Producătorul avionului, ATR, a afirmat că deocamdată nu se cunoaşte cauza accidentului. Avînd sediul la Toulouse (sudul Franţei), ATR este este un joint-venture între concernul francez Airbus şi compania italiană Leonardo.


Compania aeriană Aseman a semnat anul trecut un contract pentru achiziţionarea a cel puţin 30 de avioane Boeing-737 MAX, în timp ce compania aeriană naţională iraniană, Iran Air, a comandat 80 de avioane Boeing şi 100 de aparate Airbus.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load