Autorităţile din Fîşia Gaza şi Israel au încheiat un armistiţiu de încetare a focului

Autorităţile din Fîşia Gaza şi Israel au încheiat un armistiţiu de încetare a focului

Autorităţile palestiniene au anunţat că au încheiat luni un armistiţiu de încetare a focului cu oficialii israelieni, mediat de Egipt, pentru încetarea violenţelor din Fîşia Gaza şi din sudul Israelului, relatează Reuters.


„Armistiţiul de încetare a focului va intra în vigoare luni la ora 4.30”, a declarat pentru Reuters un oficial palestinian.


Informaţia a fost confirmată de un al doilea oficial palestinian şi transmisă de postul de televiziune al organizaţiei Hamas.


Armata israeliană a transmis că peste 600 de rachete şi proiectile au fost lansate din Fîşia Gaza în ultimele trei zile, aproximativ 150 dintre acestea fiind interceptate de sistemul de apărare antiaerian Iron Dome. Majoritatea rachetelor au căzut în zone nelocuite, însă 35 au lovit zone populate.


De asemenea, israelul a efectuat atacuri aeriene care au vizat peste 260 de poziţii islamiste din Fîşia Gaza. Autorităţile din Fîşia Gaza au anunţat că 27 de persoane au fost ucise în urma atacurilor israeliene în ultimele trei zile.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load