Autoritățile chineze își promovează realizările, "cîntînd rap"

Autoritățile chineze își promovează realizările, "cîntînd rap"

Agenţia chineză de stat Xinhua a publicat o versiune în limba engleză a unui videoclip de muzică rap, pe 4 martie, promovînd două evenimente importante ale anului, Congresul Naţional al Poporului (NPC) şi Comitetul Naţional al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CPPCC), cunoscute sub denumirea de „cele două sesiuni.”

Anul acesta, cele două sesiuni au început pe 5 martie. Lansat cu doar o zi înainte de conferinţa politică, clipul muzical, care a fost compus şi interpretat de către rapperul chinez Su Han, a ilustrat „cele două sesiuni” ca o oportunitate de a expune punctele forte ale Chinei, potrivit Global Voices.     Videoclipul include imagini cu cele mai recente realizări ale Chinei, inclusiv sonda spaţială care a aterizat pe partea îndepărtată a Lunii, eforturile de reducere a sărăciei şi supercomputerul Sunway TaihuLight.  

Videoclipul de propagandă are o melodie densă din punct de vedere liric şi pe alocuri îndoielnică gramatical.  Pe Twitter, clipul rap „cele două sesiuni” a fost întîmpinat cu scepticism, dar şi cu entuziasm.   

În ultimii ani, Partidul Comunist Chinez a folosit genuri muzicale populare, precum rapul, pentru a încerca să transmită mesaje către occidentali.
 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load